İçeriğe geç

Bataklık Ne Demek Tdk Sözlük

Bataklık nergisi ne demek?

Bataklık nergisi (Caltha palustris L.) Botanik özellikleri: Küçük veya orta büyüklükte, 1–80 cm boyunda, gövde dış yüzeyi dalgalı, içi boş ve dik olan çok yıllık otsu bir bitkidir. Yeraltında kısa ve etli bir rizomu vardır.

Bağlaşıklık ne demek TDK?

Bağdaşıklık, bir cümlenin yapısal olarak doğru olmasını ifade ederken; tutarlılık, mantıksal bağlamda anlam bütünlüğü ve doğruluğu anlamına gelir.

Lüzum ne demek TDK?

Kökeni: “Gereklilik” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “لُزُوم” (luzum) kelimesi gereklilik veya ihtiyaç anlamına gelir. Örnek cümle: Bu durumda ek güvenlik önlemleri alınması gerekiyordu.

Üzmek ne demek TDK?

Kelime, Eski Türkçe uz- kökünden gelir. Üzmek, canlı bir varlığa fiziksel zarar vermek anlamına gelir. Zamanla, kelime duygusal zarar anlamında kullanılmaya başlandı.

Bataklık nedir TDK?

Bataklıklar, yeraltı suyunun çok yüksek olduğu, sıklıkla yüzeye çıktığı, toprağın aşırı ıslak olduğu ve su birikintilerinin oluştuğu yerlerdir. Bataklıklar, çevrelerinden daha alçakta bulunan çanak şeklindeki yerlerdir.

Bataklıkta açan çiçek ne demek?

Biyolojik açıdan bakıldığında, çamurlu ve bataklık alanlarda yetişen ve çiçek açan lotus çiçeği, zorlu koşullardan kaçışı simgeler. Çamurdan gelen gizemli ve eşsiz bir güzelliğe sahip lotus çiçeği, Doğu Asya kültüründe çok değerlidir.

TDK serseri ne demek?

Serseri, belli bir işi veya yeri olmayan, başıboş dolaşan kimse, aylak (TDK).

Bencede ne demek TDK?

“I THINK TOO” KELİMESİNİN ANLAMI “I think too” kelimesinin anlamının bu olduğunu düşünüyorum. Bu kelime bana göre sıklıkla yanlış yazılıyor.

Bağlaşıklık nedir örnekleri?

Dil öğeleri veya ekler, kelimeler ve kelime grupları arasında ortaya çıkan anlamsal ilişkilere tutarlılık denir. Yatmadan önce dişlerinizi fırçalamayı unutmamalısınız. Cümlede tutarlılık sorunu var.

Müstehlik ne demek TDK?

(ﻣﺴﺘﻬﻠﻚ) i. (Ar. istihlāk, “yıkmak, tüketmek” kelimesinden) Tüketici: Kısacası, büyük müstehcenliklerin şehri, küçük üreticilerin şehri haline gelmiştir (Ahmet H.

Meret hastalığı ne demek?

MS, merkezi sinir sistemindeki beyin ve omurilik ile vücudun diğer kısımları arasındaki iletişimi sağlayan miyelin kılıfının bir hastalığıdır. Miyelin kılıfı hastalığı kol veya bacak hareketlerinde, görme, duyum ve denge bozukluklarına neden olur. Bu hastalığa MS denir.

Esil ne demek TDK?

Dolayısıyla yazıtlarda geçen esiz sözcüğünün çağdaş Kırgız-Türk izi olan esil sözcüğünün hem ölen kişiler için acıma duygusunu ifade etmek amacıyla, hem de yaşayan kişiler için değerli, kıymetli anlamlarında kullanılmış olması mümkündür.

Çok acizim ne demek?

I. Çaresizlik, güçsüzlük, beceriksizlik, sefalet, çaresizlik hali.

Kahırlı olmak ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre kahır kelimesi; harap etmek, yıkmak, bir sorundan dolayı derin üzüntü duymak anlamına gelmektedir.

Küsur ne demek TDK?

Arapçadan dilimize giren kusur kelimesi kasr kelimesinden türemiştir. Daha çok “kesir” olarak kullanılan bu kelime, küçük bir miktar veya önemsiz şey anlamına gelir. Kesir, kesirler kelimesinin çoğuludur ve aynı zamanda bir tam sayının kalan kısımlarını da ifade eder.

Bataklık gülü ne anlama gelir?

Bataklık gülü (Butomus), sulak alanlarda yetişen ve şemsiye şeklindeki çiçek salkımına sahip bir cinstir.

Bataklıklar ne işe yarar?

Bataklıklar çevreden su kirleticilerini emerek göller, nehirler ve su kütleleri oluşturur; bunların temiz kalmasını gerektirir. Sürekli yağmurdan kaynaklanan sellerin sünger gibi emilerek insanları felaketlerden kurtarır.

Bataklıkta çiçek yetişir mi?

Nilüfer, bataklıklarda yetişen bir çiçek türüdür.

Nergis su ister mi?

Nergis çiçekleri organik madde bakımından zengin nemli, kumlu ve tınlı toprakları sever. Ayrıca suyu çok sever, bu nedenle çiçeğin bakımının yeterli suyun olduğu bir yerde yapılması önemlidir. Çiçek saksıda yetişiyorsa haftada bir veya 4 günde bir sulanmalıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Dünyanın En Büyük Takım Kimdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Escort İlanları